Śledzik, czyli ostatni dzień ostatków, świętowany jest zawsze we wtorek . Dla jednych jest to ostatnia okazja, żeby zabawić się, zorganizować spotkanie ze znajomymi .W klubie „Magdalena" 21 lutego br. odbyło się spotkanie, podczas którego na stołach zagościły potrawy i dania ze śledzi, które wzięły udział w konkursie kulinarnym. Potrawy na stołach wyglądały kolorowo i apetycznie. Każdej z nich nadano numer, by móc je po degustacji ocenić i wyłonić laureatów. Po oddaniu wszystkich głosów, każda z osób podchodziła do swojego stanowiska i ze szczegółami opisywała swoją potrawę. Do konkursu kulinarnego swoje potrawy zgłosili: Jadwiga Wiśniewska, Elżbieta Kołoczek, Krystyna Strauchman, Barbara Wręczycka, Kazimiera Krzysztofik, Janina Urbańczyk, Urszula Wower, Bruno Ferdynus, Roman Graczyk. Po podsumowaniu oddanych głosów I miejsce zdobyła Jadwiga Wiśniewska, II miejsce Urszula Wower, III Janina Urbańczyk, a wyróżnienia otrzymali: Kazimiera Krzysztofik, Roman Graczyki i Jadwiga Pudełko. Laureaci otrzymali nagrody rzeczowe i dyplomy, natomiast wszyscy uczestnicy spotkania „ śledzikowego” mieli okazję skosztować smacznych dań.