Listopadowe warsztaty kulinarne w „Uszatku".

Czy można zrobić gołąbki bez mięsa, na dodatek z czerwonej kapusty? Na kolejnych warsztatach kulinarnych uczestniczki nie tylko miały okazję to sprawdzić w praktyce ale potwierdziły, że taka alternatywa dla tradycyjnej wersji tego dania, jest równie pyszna. Poznawanie nowych smaków i odkrywanie kolejnych smacznych dań, to cecha charakterystyczna spotkań kulinarnych, które od lat organizowane są w klubie „Uszatek". 13 listopada 20-osobowa grupa miłośniczek gotowania wspólnie z Kierownik Działu Społeczno-Kulturalnego Gabrielą Strzezik wypróbowała kolejne nowe przepisy, które na co dzień raczej nie są wykorzystywane w naszych kuchniach. Tym razem oprócz wspomnianych gołąbków z tofu i soczewicą, na stole znalazł się smaczny krem z cukinii, tort naleśnikowy z ricottą, ciasto z mleka roślinnego, oleju kokosowego, drożdży i jabłek i mini tacos'y z mięsnym farszem i orzechami włoskimi. To była wyborna uczta, dająca uczestniczkom wiele satysfakcji z wykonanej pracy. 

Opublikowano: 2024-11-15